Doorlopend

Wonderkamers

Vanaf 9 juli 2018 tijdelijk gesloten

Let op: in verband met verbouwingswerkzaamheden zijn de Wonderkamers met ingang van 9 juli 2018 tijdelijk gesloten voor het publiek. 

Stralen op de catwalk, schitteren op de cover van een modetijdschrift of dansen op een interactieve vloer? In Wonderkamers speelt u samen met uw (klein)kinderen een spannende game en ontdekt u de prachtige collectie van het Gemeentemuseum. Laat u verrassen door een unieke mix van kunst, verhalen, gaming en entertainment, met uitdagingen voor het hele gezin!

In Wonderkamers bent u of uw (klein)kind museumdirecteur voor één dag. Het avontuur begint met een film waarin directeur Benno Tempel om uw hulp vraagt bij de inrichting van het ‘Magische Midden’, een bijzonder gebouw vol kleine kunstwerken van topkunstenaars. Vervolgens gaat u in tweetallen op pad met een tablet in de hand.

Maak zelf een tentoonstelling

De route leidt langs dertien spectaculair vormgegeven ruimtes waarin diverse kunstwerken uit de collecties beeldende kunst, toegepaste kunst en mode tot leven komen. Onderweg voert u verschillende opdrachten uit: van het passen van echte historische kostuums tot het dansen van de boogiewoogie op een interactieve vloer; van het maken van een Berlagegebouw tot het dekken van een tafel volgens de traditionele etiquette.

Hoe meer opdrachten u goed afrondt, hoe meer punten u wint. Met die punten kunt u naar hartenlust ‘shoppen’ in het Wonderkamers depot. Met de kunstwerken die u uitkiest, maakt u tot slot uw eigen tentoonstelling. U bepaalt de kleur op de muur, de lichtinval, de maat van de vitrine en het bankje. Aan het einde komt directeur Benno Tempel nog even een kijkje nemen. Misschien bent u wel de nieuwe tentoonstellingsmaker in zijn museum!

Het perfecte uitje voor het hele gezin: educatief, spannend, leuk en bovendien gratis voor kinderen

Voor iedereen jong van geest

Eenmaal thuis is het feest nog niet ten einde. Via de website van Wonderkamers kunt u uw zelf ingerichte museumzaal of de cover van een modetijdschrift, eenvoudig terugkijken. Wonderkamers is leuk voor iedereen jong van geest, maar speciaal voor kinderen van 9 t/m 18 jaar.

Wonderkamers is een samenwerking met Kossmann.De Jong en Kiss the Frog en mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, BankGiro Loterij, SNS Reaal Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 1818, Wecycle en Samsung. Wonderkamers is beloond met vele internationale prijzen, waaronder een Dutch Game Award, International Design Award en een THEA Award: de grootste internationale prijs voor pret- en themaparken.

Tickets kopen