15 november 2003 t/m 15 februari 2004

True Life - de (stijl)kamers van Ineke Hans

Persbeeld tentoonstelling True Life - de (Stijl)kamers van Ineke Hans
Ineke Hans (1966) behoort tot de top tien van de huidige Nederlandse vormgevers en geniet zowel nationaal als internationaal een grote bekendheid. Zij ontwerpt meubels en andere gebruiksvoorwerpen die zich in hun verschijningsvorm als pictogrammen voordoen. Na Jan Cremer is zij de tweede kunstenaar/ontwerper die de opdracht krijgt om de Stijlkamers van het Gemeentemuseum opnieuw in te richten. Gebruik makend van de rijke collectie van het museum en haar eigen ontwerpen zal zij de verschillende functies van het moderne wonen in deze kamers uit de 17de en 18de eeuw tot leven brengen. Website

Zie voor een uitgebreid overzicht van het werk van Ineke Hans haar Website http://www.inekehans.com/.

Boek

Tegelijk met de opening van de tentoonstelling verscheen bij uitgeverij 010 het boek Black Bazaar. design dilemmas van Ineke Hans en Ed van Hinte. Het boek is te koop in de museumwinkel. Zie ook http://www.010publishers.nl/.

Ineke Hans te gast in RAM

Zondag 14 december van 19.30-21.00 uur! Ineke Hans is te gast in een uitzending die geheel gewijd is aan vormgeving. Andere onderwerpen zijn onder meer Philippe Starck en de gebroeders Bouroullec, opkomende ontwerpers in Frankrijk. Voor meer informatie zie http://www.vpro.nl/.

Tickets kopen