18 december 2004 t/m 13 februari 2005

simply droog 10 1 jaar avant-garde design

Designplatform Droog Design viert haar 10-jarige bestaan met een grote, internationale tentoonstelling en laat daarin bekende ontwerpen zien van topontwerpers als Gijs Bakker, Jurgen Bey, Martí Guixé, Richard Hutten, Hella Jongerius, Tejo Remy, Arnout Visser en Marcel Wanders. Kern van de ontwerpen: een origineel idee, een helder en hedendaags concept, een praktisch en eenvoudig product, gecombineerd met vernieuwing in idee en soms nieuwe technologie. Naast de vele, bekende klassiekers worden ook veel nieuwe en onbekende projecten getoond. Milaan

Droog Design werd in 1993 opgericht door Gijs Bakker en Renny Ramakers, die 11 jaar geleden begonnen met het presenteren van spraakmakende Nederlandse ontwerpen tijdens de jaarlijkse meubelbeurs in Milaan. Het ging om producten van goedkope industriële materialen en gevonden voorwerpen, zoals een boekenkast van pakpapier en Multiplex of een kast bestaande uit gevonden lades. De presentatie kreeg de titel Droog Design mee - kenmerkend was namelijk de eenvoud en de humor - en werd zo positief ontvangen dat Bakker en Ramakers besloten de Droog Design Foundation op te richten, als platform voor Nederlands hedendaags design. Hoewel de Droog Design Collectie inmiddels is uitgegroeid tot een brede verzameling van internationale ontwerpen, is in het algemeen te stellen dat de producten van het platform praktisch en sober zijn, maar dat de ontwerpers de vaak alledaagse objecten tegelijk een toegevoegde waarde geven van droge humor, bezieling, betekenis en inhoud. Al deze aspecten komen in deze jubileumtentoonstelling aan bod.

Thema\'s en projecten

De bezoeker wordt in het tentoonstellingsontwerp van Studio Jurgen Bey door grijs plakband op de vloer geleid door fictieve woonruimtes. Deze zijn gewijd aan typische Droog-thema\'s als \'Use it again\', \'Familiar - not so familiar\', \'The inevitable ornament\', \'Simplicity\', \'Tactility\' en \'Experience\'. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan Droog Design projecten uit de afgelopen tien jaar door middel van foto\'s, video\'s, tekeningen, modellen en publicaties.

Tickets kopen