18 maart 2017 t/m 18 juni 2017

Raquel Maulwurf - The Carbon War Room

Projectenzaal Gemeentemuseum Den Haag

Speciaal voor het Gemeentemuseum ontwikkelde Raquel Maulwurf (Madrid, 1975) de installatie ‘The Carbon War Room’. Deze is ontstaan uit het verlangen de diepte, die in haar houtskooltekeningen gesuggereerd wordt, daadwerkelijk driedimensionaal uit te voeren. Door het werken op zeer groot formaat en door muurtekeningen over meerdere wanden te maken, creëerde zij eerder al het gevoel de tekening in te kunnen lopen. Ook werd deze derde dimensie letterlijk toegevoegd in haar tekeningen vanaf het moment dat zij het museumkarton waarop zij werkt, ging openkrassen met een stanleymes. De installatie in de Projectenzaal geeft de kunstenaar de mogelijkheid de laatste stap te zetten.

Naar aanleiding van Maulwurfs solotentoonstelling verschijnt de publicatie Dark days Bright nights. Met afbeeldingen van de werken uit de tentoonstelling en haar rijke oeuvre van de laatste tien jaar en met tekstbijdragen van Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag en Jeroen Dijkstra van Livingstone Gallery. Uitgegeven door Hannibal, 160 pagina, €35.

Tickets kopen