20 april 2002 t/m 26 mei 2002

Nederlandse Hoeden Prijs

Zaterdag 20 april was het zover: de Tweede Nederlandse Hoeden Prijs werd uitgereikt tijdens een spetterende show. Heel hoedenontwerpend Nederland was wederom uitgenodigd om op een thema in te gaan, ditmaal de Spaanse kunst en cultuur onder de titel Hola Espana!, met de Picasso tot Tápies-tentoonstelling, die afgelopen winter in het museum te bezichtigen was, als inspiratiebron.

De jury bestond uit Louki Boin, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Avenue en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Modejournalisten, Ietse Meij, hoofdconservator van de kostuumcollectie van het Gemeentemuseum en Enric Adsèra Riba, Spaans-Catalaans kunstenaar woonachtig in Nederland. Zij hebben gelet op techniek, uitvoering, materiaalgebruik en de creativiteit in het opvatten van het thema. Ruim 300 mensen hebben de shows bezocht, het was dus uitverkocht en een tevens een groot succes.

De winnaar van de Hoedenprijs 2002 is Mirjam Nuver. Zij krijgt het prijzengeld van € 400,- en haar hoed wordt aangekocht voor de modecollectie van het Gemeentemuseum Den Haag. De andere genomineerden waren Dirk Jan Kortschot, Herma de Jong, Gonnie Kamerich, Karin Petersen en Liesbeth Snijders. Het streven is om ook hun hoeden aan te kopen voor de collectie.

Het publiek heeft Dirk Jan Kortschot als publiekswinnaar 2002 gekozen.

Tickets kopen