24 februari 2014 t/m 25 februari 2014

Nacht in het poppenhuis

Thé Tjong-King

Bij de tentoonstelling XXSmall verschijnt het kinderkunstboek Nacht in het poppenhuis dat veelbekroond illustrator Thé Tjong-Khing en schrijfster Anna Woltz maakten in opdracht van het Gemeentemuseum Den Haag en Uitgeverij Leopold.

In de gelijknamige kindertentoonstelling zijn de originele prenten te zien van het spannende verhaal waarin het meisje Willemina een nachtelijk avontuur beleeft. Ze gaat logeren bij haar tante Sara die een prachtig poppenhuis heeft. Per ongeluk breekt Willemien de staart van een hondje in het huis. 's Nachts gaat ze terug om het dier te lijmen, maar dan komt ze terecht in het huis van de poppen. En die zijn woedend! Willemina de hondenhakster wordt opgesloten. Lukt het haar om te ontsnappen en de hond te redden?

In de kinderzaal zijn behalve dingen te zien, ook altijd leuke dingen te doen. Zo is er tijdens deze tentoonstelling een poppenhoek en kunnen kinderen boeken lezen of zich lekker voor laten lezen door hun (groot)ouders.

Thé Tjong Khing won verschillende prijzen voor zijn sprookjesachtige tekeningen; hij won drie keer het Gouden penseel, een keer het Zilveren, in 2005 won hij de Wouter Pieterse prijs en in 2010 de prestigieuze Max Velthuijsprijs.

Tickets kopen