11 oktober 2003 t/m 01 februari 2004

Mart Visser: Haute Couture

Persbeeld tentoonstelling Mart Visser: Haute Couture
De tentoonstelling ‘Mart Visser Haute Couture’ in de Modegalerij van het Gemeentemuseum Den Haag geeft een beeld van het werk van Mart Visser (1968) in de afgelopen 10 jaar. In deze periode ontwikkelde de couturier een helder, eigen handschrift, dat wordt gekenmerkt door een grafische belijning, toegepast op ontwerpen die vaak zijn uitgevoerd in ton-sur-ton-tinten, met oog voor rake details. Ook het respect en de liefde voor mooie, soepel vallende en vernieuwende stoffen spreekt uit zijn werk. Voorop staan echter de vrouwelijkheid en schoonheid van de zelfbewuste draagster, die Mart Visser graag accentueert. De getoonde werken beslaan de jaren 1993-2003 en zijn afkomstig uit particulier bezit, uit de collectie van Mart Visser zelf en uit de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag. Daarnaast zijn er prachtige bruiklenen van de klanten van Mart Visser, waarvan velen regelmatig in de schijnwerpers staan. In de tentoonstelling zijn ook accessoires, ontwerptekeningen, foto’s en videobeelden van haute couture-shows opgenomen. Boek

Onlangs verscheen het boek dat mode-journaliste Fiona Hering schreef, getiteld Mart Visser Haute Couture, dat verkrijgbaar is in de Museumwinkel van het Gemeentemuseum Den Haag (uitgeverij Ludion, € 39,50).

Vintage

Tijdens de tentoonstelling is ook vintage Mart Visser te koop: tassen, shawls, zilveren sieraden waaronder veel unica die eigenhandig door Mart Visser zijn gemaakt, sieraden van Otazu, kleine lederwaren en ingelijste en gesigneerde ontwerptekeningen. Echte collectors items dus, waarvan veel zijn gebruikt tijdens shows, waaronder de hoofdtooi uit het bruidstoilet 2002, die Micky Hoogendijk droeg tijdens de show.

Tickets kopen