11 februari 2017 t/m 21 mei 2017

De jonge virtuoos Peter Vos

Grafiek, tekeningen en getekende brieven 1952-1970

Vogels, fabeldieren, mythologische en erotische taferelen kenmerken de fantasierijke tekeningen van Peter Vos (1935-2010). Daarnaast maakte hij portretten en illustreerde hij brieven en boekjes voor vrienden en geliefden. Uitgangspunt van deze presentatie in het Berlagekabinet is de collectie tekeningen en grafiek van het Gemeentemuseum die door verzamelaar Cees Kuijlman in de jaren voor 1970 bijeen werd gebracht. Voor de tentoonstelling is deze verzameling aangevuld met werk uit (meest particuliere) collecties.

Kunsthistoricus en gastconservator Jan Piet Filedt Kok stelde samen met kunsthistoricus Eddy de Jongh en Saïda Vos-Lokhorst het boek Peter Vos – Getekende brieven samen, met een keuze uit de mooiste getekende brieven, waarvan er velen op de tentoonstelling te zien zijn. Dit boek, uitgegeven door uitgeverij Rubinstein verschijnt eind januari.

Tickets kopen