27 juli 2002 t/m 08 september 2002

100 1 Meesterwerken

Persbeeld tentoonstelling 100 1 Meesterwerken

Van Breitner tot Egon Schiele en van Charley Toorop tot Francis Bacon. De tentoonstelling 100 1 Meesterwerken laat een selectie zien van bijzondere topstukken uit het Gemeentemuseum.

Sommige werken, zoals Citroen en paprika van Odilon Redon, zijn in geheel nieuwe luister te bewonderen. Na grondig onderzoek werd het doek in het voorjaar van 2000 gerestaureerd. Een grauwsluier werd verwijderd en het doek kwam er aanmerkelijk frisser onder vandaan. Ook Large Locking Piece, een imposante sculptuur van Henry Moore uit 1964 behoort tot de selectie meesterwerken. Maar het beeld, dat sinds de aankoop in 1965 voor het museum heeft gestaan en in de volksmond de holle kies werd genoemd, krijgt deze zomer een plaats op de openluchttentoonstelling Beelden op het Lange Voorhout.

Tickets kopen