Projecten

Kunstonderwijs op maat in samenwerking met Haagse scholen en instellingen.

Johan de Witt Scholengroep

De Johan de Witt Scholengroep in Den Haag heeft voor een bijzondere vorm van cultuureducatie gekozen. Alle lessen op dit gebied worden gegeven in samenwerking met Haagse instellingen. Korzo Theater, het Nationale Theater, Filmhuis Den Haag en Gemeentemuseum Den Haag hebben de handen ineen geslagen en samen met de school een bijzonder lesprogramma op maat ontwikkeld: de Kunstroute.

Met alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 kijken we naar kunstwerken uit verschillende tijden en windstreken in het Gemeentemuseum. Allemaal hebben ze te maken met het thema identiteit en utopie – de thema’s waarmee de leerlingen zich ook op de Kunstcampus van school bezig houden.

In leerjaar 3 en 4 gaan we de diepte in: de leerlingen kiezen een discipline en kunnen zich gedurende een module van 8 weken in het museum verdiepen in een vakgebied en toewerken naar een eindpresentatie. Ook dit jaar verheugen we ons al op de resultaten!

Maris College Belgisch Park

Het Gemeentemuseum Den Haag is een bijzondere samenwerking aangegaan met het Maris College Belgisch Park in Den Haag.

Doel van het project is om de leerlingen in de brugklas een product te laten ontwikkelen om Wonderkamers te promoten bij hun eigen leeftijdsgenoten. De uitwerking van hun idee vindt plaats in de Grafische Werkplaats en Filmhuis Den Haag.

Het Gemeentemuseum kijkt als opdrachtgever ook in het schooljaar 2017/18 weer uit naar de presentatie van hun ideeën!