21-04-2016

Gemeentemuseum en Rabobank brengen museumlessen dichtbij

Rabobank Regio Den Haag en het Gemeentemuseum bundelen hun krachten en maken museumlessen volgend schooljaar bereikbaar voor kinderen in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Voorschoten-Wassenaar. Van alle reguliere basisscholen in deze gemeenten mag één klas kosteloos naar het museum. De kosten voor het culturele uitstapje – inclusief busvervoer, museumles en een tas vol creatieve en nuttige spullen – worden door het Gemeentemuseum en de Rabobank gedragen. Op die manier wordt een stevige impuls gegeven aan museumbezoek door basisschoolkinderen.

“Wij hechten grote waarde aan dit partnership”, benadrukt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag. “Je gunt elk kind immers de ervaring om het Gemeentemuseum te leren kennen, een van de mooiste musea van Nederland. Ons museum heeft een lange traditie op het gebied van educatie en wil een museum zijn waar ook kinderen en gezinnen een plek kunnen vinden, bijvoorbeeld in onze Wonderkamers”.

Jaap Wielaart, directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag, sluit zich hier volledig bij aan. “In dit partnership staat kunsteducatie van jeugd centraal. Door letterlijk basisschoolklassen te vervoeren naar het museum voor een gratis museumles, willen we bijdragen aan een bredere horizon, waar zij nog lang profijt van zullen hebben. En niet alleen zij: want in de tas die zij meekrijgen, bieden we ook twee vrijkaarten aan voor ouders. Dan kan het kind de ouders rondleiden in het Gemeentemuseum, ik zie het al helemaal voor me!”

Vanmiddag is deze bijzondere samenwerking tussen Rabobank Regio Den Haag en het Gemeentemuseum bekrachtigd tijdens een museumles in het Kinderatelier van het museum.