15-08-2016

De grote kunstshow

10 topstukken uit de collectie van het Gemeentemuseum worden op een theatrale wijze gepresenteerd op het toneel van de Koninklijke Schouwburg, dat is de grote Kunstshow!

Met licht en geluid, drama en verstilling, muziek en voordrachten brengt De Grote Kunstshow de kunstwerken op een bijzondere manier voor het voetlicht. Neem zaterdag 3 september plaats op een tribune óp het podium van de Koninklijke Schouwburg en laat je meevoeren op deze verrassende kijkreis.

De presentatie van De Grote Kunstshow is in handen van schrijfster en improvisatie-actrice Katrijn van Bouwel, met medewerking van diverse gasten, onder wie Sacha Bronwasser, kunstcriticus van de Volkskrant, Nik van den Berg, zanger en bassist van de Haagse band F, en actrice Hannah van Lunteren. Abdelkader Benali en Elfie Tromp schrijven speciaal voor de voorstelling een monoloog. Verder vertelt museumdirecteur Benno Tempel over zijn persoonlijke relatie met de Victory Boogie Woogie en legt uit waarom Piet Mondriaan volgens hem hét genie van de twintigste eeuw is.

Win 2 vrijkaarten voor de voorstelling van 21:30 uur! Meedoen is eenvoudig. Ga naar de Facebook-pagina van het Gemeentemuseum Den Haag, kies voor vrijdag 19 augustus je favoriete werk en maak kans. De win-actie is vanaf vandaag online.

Haags UIT Festival
De Grote Kunstshow, onderdeel van het Haags UIT Festival, wordt eenmalig opgevoerd op zaterdag 3 september om 14.30, 19.30 en 21.30 uur in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg. Eerdere edities in Amsterdam en Rotterdam waren een groot succes. ‘Fris, aantrekkelijk en vernieuwend’, kopte de Volkskrant. De editie in Den Haag is de eerste in een reeks met kunstwerken uit Nederlandse museumcollecties.

De Grote Kunstshow is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema en curator Nina Folkersma, in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam.

Kijk op www.ks.nl of bel de kassa van de Koninklijke Schouwburg Den Haag: 0900-3456789 (10 cpm).