Bright Minds

Foto: Maurice Haak

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een platform om young en midcareer professionals te verbinden: Bright Minds. Wij bieden je de mogelijkheid om tijdens evenementen – vaak buiten openingstijden – kennis en inspiratie op te doen, ervaringen te delen en (eventueel) een interessant netwerk op te bouwen. In een stimulerende omgeving, tijdens verrassende bijeenkomsten. Altijd gecombineerd met een lezing of verrassende rondleiding én borrel.

Waarom Bright Minds ?

Met Bright Minds kunnen professionals, die midden in hun carrière staan en zich onderscheiden in hun vakgebied, elkaar en ons helpen de geest te scherpen. Het aannemen van een open houding past namelijk bij de doelstelling van het Gemeentemuseum Den Haag. Om over onze grenzen heen te blijven kijken, zijn contacten met verschillende groepen uit de samenleving noodzakelijk.

Het onverwachte

Wij willen daarom – via de kunst – professionals en kunstenaars bij elkaar brengen en uitdagen. Want kunstenaars kijken met een blik die onthult en hebben vaak een verrassende visie op de samenleving. Ze keren de werkelijkheid binnenstebuiten en zetten de wereld op zijn kop. Ze laten zich niet begrenzen en hun oriëntatie is dan ook internationaal. Bright Minds zijn altijd op zoek naar het onverwachte. Jij toch ook?

Wat bieden we je?

Bij het Gemeentemuseum Den Haag is Bright Minds dé ontmoetingsplek voor young en midcareer professionals. Je ontmoet elkaar een aantal keren per jaar in en buiten het Gemeentemuseum, tijdens bijzondere evenementen met een inspirerende verhalen van conservatoren, kunstenaars en andere interessante sprekers. Zo ontstaat een ontmoeting tussen kunst én samenleving.

        

Alle voordelen op een rij:

  • Drie keer per jaar een bijzondere bijeenkomst in het Gemeentemuseum.
  • Ten minste één exclusieve bijeenkomst buiten het Gemeentemuseum.
  • Uitnodigingen voor openingen van de nieuwste tentoonstellingen in het Gemeentemuseum, GEM (museum voor actuele kunst) en Fotomuseum Den Haag.
  • De mogelijkheid om belangstellenden te introduceren en kennis te laten maken met Bright Minds.
  • Je ontvangt regelmatig per post en/of per e-mail informatie over Bright Minds en Gemeentemuseum Den Haag.
     

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap van Bright Minds kost € 135 per jaar per persoon of € 230 per jaar voor twee personen en is geldig tot wederopzegging (opzeggen steeds vóór 1 september). Het jaar loopt gelijk met het culturele seizoen: van 1 september t/m 31 augustus het jaar daaropvolgend. De contributie wordt eind september automatisch van je rekening afgeschreven.
 

Aankomend Bright Minds event:

JAN BANNING – FOTOMUSEUM DEN HAAG

Op dinsdag 15 mei begroet conservator moderne kunst Wim van Sinderen je graag in het Fotomuseum Den Haag voor de exclusieve bezichtiging van het eerste oeuvreoverzicht van de Nederlandse fotograaf Jan Banning (1954).

Afgelopen Bright Minds events:

ART DECO

Op dinsdag 13 februari gingen onze Bright Minds leden in gesprek met Enzo Pérès-Labourdette, de illustrator van het kinderkunstboek Paul Poiret - Dromen van de oriënt. Met een bezoek aan de tentoonstelling over Art Deco - Enzo’s inspiratiebron. Afsluitend was er een gezellige borrel. 

MUSEUMNACHT

Op zaterdag 21 oktober 2017 vond de Museumnacht in Den Haag plaats. Van 20.00 tot 1.00 uur is het Gemeentemuseum Den Haag voor één ‘nacht’ het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade. De Silent Disco, de Levende Jukebox, de Snoepmeisjes; ze zijn er allemaal! Als Bright Minds lid kreeg je een vrijkaart voor twee personen. Klik hier voor het programma.

        
Contact

Mocht je vragen hebben over Bright Minds, neem dan contact op met: