Steun het museum

Geef de verwondering door. Steun het Gemeentemuseum!

In 1866 namen particulieren het initiatief tot de oprichting van een Museum voor Moderne Kunst in Den Haag. Hiermee werd de basis gelegd voor het Gemeentemuseum Den Haag. Nu, 150 jaar later, is het Gemeentemuseum niet meer weg te denken uit Den Haag. Nog altijd maken vele Vrienden, donateurs en partners het museum mooier door bijvoorbeeld kunstaankopen en kostbare restauraties te financieren. Steun die nog altijd nodig is.

Foto 1 - Donateur Renée Besteman.jpg

Iedereen is welkom in dit mooie museum. Als ik jonge scholieren zie rondlopen, dan raakt me dat. Dat zijn de cultuurliefhebbers van de toekomst.

- Renée Besteman, donateur van het Gemeentemuseum Den Haag

Ons ideaal

Het Gemeentemuseum heeft een droom die u mede kunt verwezenlijken. Wij willen meer mensen laten ontdekken wat kunst teweeg kan brengen. Het bijzondere samenspel tussen het mooie art deco gebouw en de fraai gepresenteerde topwerken zorgen ervoor dat onze bezoekers verrijkt naar buiten gaan. Die ervaring van verwondering willen we voor iedereen toegankelijk maken en doorgeven aan volgende generaties.

Met bijzondere maatschappelijke en educatieve projecten en tientallen spraakmakende tentoonstellingen wil het museum zijn geroemde collectie, waaronder de grootste collectie Mondriaans te wereld, ontsluiten voor mensen uit alle lagen van de Nederlandse samenleving. Maar ook voor een breed internationaal publiek. Help ons daarbij!

Hoe kunt u ons helpen?
Word Vriend, draag bij als donateur of overweeg het Gemeentemuseum op te nemen in uw testament. Kies de vorm die bij u past en wij betrekken u op passende wijze bij het museum.

Meedoen of meer weten?

Wij staan u graag vrijblijvend te woord om te bespreken welke schenkingsvorm bij u past. Neem gerust contact met ons op voor advies over het doen van een eenmalige of periodieke schenking of in het geval u het Gemeentemuseum in uw testament wenst op te nemen:

Algemene gegevens (ANBI) Stichting het Gemeentemuseum Den Haag, het jaarverslag 2015 en het meerjarenbeleidsplan vindt u op de Governance en beleid pagina.