Werken bij

Altijd al in een museum willen werken? Het Gemeentemuseum Den Haag heeft met enige regelmaat vacatures voor nieuwe medewerkers, trainees of vrijwilligers.

Het Gemeentemuseum Den Haag beheert één van de grootste kunstcollecties in Nederland. 160.000 objecten verdeeld over de collectiegebieden moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek. Hiermee maakt het museum jaarlijks 35 tentoonstellingen, werkt het voortdurend aan de openbaar making van de collectie en zijn collectieobjecten veelvuldig op reis naar andere musea over de hele wereld.

 

Op de afdeling Partnerships & Events hebben wij een stageplek beschikbaar:

Stagiair(e) Event Management

 

Ben jij een derdejaars student Facility Management, Event Management of volg je een vergelijkbare studie en zoek je een uitdagende stage in de culturele sector voor minimaal 5 maanden vanaf januari/februari 2020?

De afdeling Partnerships & Events is verantwoordelijk voor het werven van additionele inkomsten en voor de commerciële, interne en maatschappelijke evenementen. Het team van event managers organiseert onder andere openingen en randprogrammering voor het Gemeentemuseum, GEM en Fotomuseum Den Haag. Daarnaast organiseren de event managers diners, recepties en andere bijeenkomsten voor kleine of grote externe gezelschappen met het doel extra inkomsten voor het museum te genereren.

In deze functie draai je volledig mee met het events team en ben je nauw betrokken bij alle evenementen. Je behandelt nieuwe aanvragen, schrijft voorstellen, je leidt nieuwe opdrachtgevers rond in het museum, je treft alle voorbereidingen voor een evenement zoals het maken van een draaiboek en je voert het evenement uiteraard uit. Tevens staan we open voor mooie plannen en goede ideeën die bijdragen aan de zichtbaarheid van het Gemeentemuseum als evenementenlocatie.

Hierbij een greep uit de werkzaamheden als stagiaire Event Management:

·         Voorbereiden en van A tot Z uitvoeren van evenementen, dit varieert van een zakelijk diner, een opening van een tentoonstelling tot Museumnacht Kids

·         Persoonlijk contact met diverse opdrachtgevers en leveranciers

·         Leren werken in software voor evenementenbeheer genaamd Smart Event Manager (SEM) en registratiesysteem Momice

·         Ondersteunen bij diverse algemene werkzaamheden op de afdeling

We zoeken een gemotiveerde student die creatief is, van organiseren houdt, affiniteit heeft met kunst en cultuur en hospitality hoog in het vaandel heeft staan. We bieden een uitdagende en gevarieerde stageplek in een inspirerende omgeving, een passende stagevergoeding en de mogelijkheid om een stage te combineren met een eigen stageopdracht. De werktijden (36 uur per week) zijn niet altijd tijdens kantooruren, ook in de avonden en weekenden word je regelmatig ingezet.

Voor informatie over deze stageplek kun je terecht bij Iris de Jager of Isabelle de Blank (070-3381173) van de afdeling Partnerships & Events.

Belangstelling voor deze stageplek? Mail dan je motivatie en cv naar stage@gemeentemuseum.nl o.v.v. stage Partnerships & Events.