Werken bij

Altijd al in een museum willen werken? Het Gemeentemuseum Den Haag heeft met enige regelmaat vacatures voor nieuwe medewerkers, trainees of vrijwilligers.

Vacatures
 

Het Gemeentemuseum Den Haag beheert één van de grootste kunstcollecties in Nederland. 160.000 objecten verdeeld over de collectiegebieden moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek. Hiermee maakt het museum jaarlijks 35 tentoonstellingen, werkt het voortdurend aan de openbaar making van de collectie en zijn collectieobjecten veelvuldig op reis naar andere musea over de hele wereld.

Op dit moment is het Gemeentemuseum Den Haag op zoek naar:

Medewerker Gebouwen en Installaties, specialisatie werktuigbouw m/v (fulltime)   

De medewerker Gebouwen en Installaties zorgt samen met het team dat de werktuigbouwkundige installaties, de technische installaties en het gebouw goed op orde zijn en voert reparatie-, verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden aan museumgebouwen, installaties en apparatuur uit. Zijn/ haar specialisme ligt bij de werktuigbouwkundige installaties. Om dit mogelijk te maken zal de medewerker regelmatig controleren, preventief schakelen, werkzaamheden (laten) uitvoeren in geval van storingen, een bijdrage leveren in voorkomende projecten en ondersteunen bij evenementen en bij inrichting van tentoonstellingen.

Kernactiviteiten:

 • Beheren en onderhouden van de werktuigbouwkundige installaties in de museumgebouwen (museale installaties en kantoor gebonden installaties)
 • Regelmatig controleren en het nemen van (preventieve) maatregelen om de functionaliteiten op orde te krijgen en te houden
 • (Laten) uitvoeren van werkzaamheden in geval van storingen
 • Beheren en onderhouden van de technische installaties in de museumgebouwen
 • Uitvoeren van bouwkundig onderhoud
 • Onderhouden van contacten en samenwerken met in- en externe partijen, onder andere het begeleiden van externe bedrijven bij onderhoudswerkzaamheden
 • Aanschaffen, installeren, beheren en onderhouden van multimedia (AV) apparatuur, software en applicaties
 • Meedraaien in het roulatierooster om buiten kantooruren en tijdens evenementen storingen te verhelpen
 • Verrichten van ondersteunende werkzaamheden op het gebied van verbouwingen, verplaatsingen en (op-/af)bouw van (tijdelijke) exposities
 • Een bijdrage leveren in voorkomende projecten en ondersteunen bij evenementen en het inrichten van tentoonstellingen
 • Ondersteunen van collega’s van de afdeling bij hun werkzaamheden

Wij zoeken een enthousiaste medewerker, met de benodigde werktuigbouwkundige kennis en vaardigheden, die goed zelfstandig kan werken, maar ook in teamverband uitstekend functioneert. Verder vragen wij:

 • MBO werk- en denkniveau
 • Opleiding op relevant technisch vlak, zoals beroepsopleiding werktuigbouw
 • Minimaal 2 jaar relevante praktijkervaring en ruime kennis van werktuigbouwkundige installaties, technische installaties en bouwkundig onderhoud
 • Flexibele instelling en bereidheid om ook in de weekenden en in de avonduren te werken.
 • Affiniteit met cultuur, met name met musea

Arbeidsvoorwaarden en salariëring

De Museum CAO is van toepassing. Salariëring in schaal 6 (bruto minimaal € 2175,- en maximaal € 2679,- per maand). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijdInformatie over deze functie bij Vincent Blom, Hoofd Gebouwen en Installaties: 070-3381290.

Sollicitaties met CV kun je mailen naar vacature@gemeentemuseum.nl t.a.v. Carla Wagenaar, afd. P&O onder vermelding van “vacature medewerker gebouwen en installaties”.

 

Stagiair(e) afdeling Partnerships & Events

Ben jij een 3e of 4e jaars student vrijetijds- of evenementmanagement of volg je een vergelijkbare studie en zoek je een uitdagende stage in een culturele omgeving voor de periode januari/februari tot eind studiejaar?

Ben je zelfstandig en proactief, heb je hospitality hoog in het vaandel staan, ben jij een iemand die van aanpakken weet, ook in teamverband en ben je communicatief sterk?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij hebben een leuke stageplek beschikbaar, waarin je goed begeleid wordt en gestimuleerd wordt om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en cultureel gebied.

Hierbij een greep uit de werkzaamheden als stagiaire event manager:

 • Persoonlijk contact met diverse opdrachtgevers
 • Leren werken in reserveringsysteem SEM en registratiesysteem Momice.
 • Voorbereiding en uitvoeren van evenementen, van zakelijk diner, een opening van een tentoonstelling tot museumnacht.
 • Uitvoeren van onderzoek en in de praktijk brengen van dit onderzoek (onderdeel van stageopdracht)

De werktijden (36 uur per week) zijn niet altijd tijdens kantooruren, ook in de avonden en weekenden word je regelmatig ingezet.

Voor informatie over deze stageplek kun je terecht bij Iris de Jager of Danny Voshart (070-3381173) van de afdeling Partnerships & Events.

Belangstelling voor deze stageplek? Mail dan je motivatie en cv naar stage@gemeentemuseum.nl o.v.v. stage Partnerships & Events.