17-06-2019

Ruim 328.000 bezoekers voor dubbeltentoonstelling Erwin Olaf

Erwin Olaf, Palm Springs, The Family Visit, Portrait #1 (The Niece), 2018, digitale C-print © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery.

Met veel trots kijken Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag terug op de succesvolle dubbeltentoonstelling van Erwin Olaf. De musea ontvingen in totaal ruim 328.000 bezoekers. Sommige bezoekers waren zo onder de indruk dat ze zelfs meerdere keren terugkwamen. Met deze tentoonstelling werd een groot nieuw publiek bereikt: maar liefst een kwart van de bezoekers was niet eerder in het Gemeentemuseum geweest. Tijdens de looptijd van de tentoonstelling was de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tien jaar jonger dan tijdens andere tentoonstellingen. Niet eerder werd een fototentoonstelling in ons land zo vaak bezocht.

In 2021 is er in navolging van de dubbeltentoonstelling een groot overzicht van Erwin Olaf te zien in de Kunsthalle der Hypo-Kulturstiftung in München.