08-10-2018

Museumnacht trok 3600 bezoekers

naar het Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag

Foto: Jenny Audring

Afgelopen zaterdag bezochten zo’n 3600 mensen de Museumnacht in het Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag. Tot na middernacht genoten bezoekers van bijzondere optredens, poëzie, muziek, film, workshops en heel veel kunst.

De tentoonstelling Glans en Geluk stond centraal in het Gemeentemuseum. Bezoekers werden geprikkeld door weelderig versierde kunst uit de wereld van de islam en poëtische vertellingen van onder meer dichter Ofran Badakhshani. De Tuinzaal van het museum was voor één nacht omgetoverd tot een Riad, een betoverend stadspaleis waar tot in de late uurtjes werd gedanst. Bezoekers reageerden positief: ‘Wanneer je het museum binnenstapt, word je direct overdonderd. Er is zoveel te zien en te doen; te veel bijna! Deze nacht is voor mij hét bewijs dat je niet altijd hoeft te vliegen om nieuwe werelden te ontdekken.’

In het Fotomuseum draaide de Museumnacht om schone schijn. De spraakmakende tentoonstelling Generation Wealth van fotograaf Lauren Greenfield vormde de rode draad van het programma. In een unieke setting van nachtclub-voor-één-nacht was er ruimte voor een champagnebar, bioscoopzaal, dansvloer en pop-up collegezaal van The School of Life.

Het overkoepelende thema van alle deelnemende musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg was ‘In Vuur en Vlam’. In totaal trok de Museumnacht 10.000 bezoekers.

Heb je de Museumnacht gemist? Niet getreurd. De komende maanden organiseert het Gemeentemuseum tal van activiteiten rondom de tentoonstelling Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam. Kijk hier voor meer informatie.