17-11-2017

MKB en Gemeentemuseum verbinden ondernemers in de stad

Haagse Fahrenheitstraat wint exclusieve avond in Gemeentemuseum

Tijdens een feestelijke netwerkbijeenkomst in het kader van de ‘Dag van de ondernemer’ bedankte Gemeentemuseum Den Haag vanavond alle Haagse ondernemers voor hun enthousiasme en medewerking aan het Mondriaanjaar. De winkeliers uit de Fahrenheitstraat wonnen een speciale prijs voor de meest in het oog springende Mondriaan aankleding waarmee zij tezamen hun gehele straat een stijlvolle uitstraling gaven. Zij krijgen een exclusieve avond aangeboden in het Gemeentemuseum Den Haag voor alle medewerkers, klanten, relaties, familie en vrienden.

Het Gemeentemuseum deelde begin dit jaar aan ruim 800 winkeliers in heel Den Haag een toolkit uit met informatie over tentoonstellingen en activiteiten en stickers waarmee zij hun winkel in de kleuren rood, geel en blauw een Mondriaanlook konden geven. Aangestoken door het Mondriaanvirus waren er ook ondernemers die met eigen middelen hun zaak in stijl decoreerden. Dat is niet onopgemerkt gebleven: vooral de grote hoeveelheid deelnemers in de Fahrenheitstraat en de verbinding die dat met zich meebracht, trok de aandacht.

Verbinding

MKB Den Haag, de grootste belangenbehartiger voor het midden- en kleinbedrijf in Den Haag, en het Gemeentemuseum geloven in de verbinding tussen ondernemers, maatschappelijke instellingen en de stad. Het Gemeentemuseum organiseerde deze avond vanuit haar eigen ondernemersrol en omdat zij graag een verbindende rol wil spelen in de stad. Benno Tempel, directeur Gemeentemuseum: “Het Gemeentemuseum wil een sociaal podium zijn, een marktplaats zoals een Griekse Agora. Een trefpunt voor iedereen. Sinds 2009 organiseren wij Stadsdeelavonden waarop wij onze deuren openzetten voor de inwoners van de stad. Daar worden waardevolle contacten gelegd. Mensen leren hier hun buren kennen en ontdekken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. We willen ook een podium zijn voor Haagse ondernemers in alle stadsdelen. Wij zien in MKB een waardevolle partner vanwege de inzet voor een goed en kansrijk ondernemersklimaat in de stad. We kunnen ons ook vinden in hun motto ‘samen ondernemen + samen doen = samen sterk!’”

Ervaringen delen

De avond was speciaal bedoeld voor ontmoetingen, het uitwisselen van ervaringen en het zoeken naar verbinding. De bijeenkomst werd om 18.00 uur geopend door burgemeester Pauline Krikke. Onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk deelden drie ondernemers hun ervaringsverhalen: Nico Englebert van Stijlslagerij Englebert, Achou Zhang, directeur/eigenaar van Court Garden Hotel en Hotel Sebel in Den Haag en Fabian Paagman van boekhandel Paagman.

Na afloop van het officiële programma was er de mogelijkheid om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Ook waren er rondleidingen door de tentoonstellingen ‘Mondriaan & De Stijl’ over het verhaal achter de schilder Piet Mondriaan en ‘Art deco –Paris’.