24-05-2017

Gratis Doeboek Mondriaan voor Haagse schoolkinderen

Museumles bij Mondriaan en De Stijl

Medio juni ontvangen Haagse schoolkinderen in groep 5 t/m 8 een bijzonder cadeau van het Gemeentemuseum Den Haag: het Doeboek Mondriaan. Een boek vol puzzels, spelletjes en weetjes. Zo kan ook de jongste generatie dé moderne kunstenaar van de twintigste eeuw – spelenderwijs – in hun hart sluiten In 2017 kun je er namelijk niet omheen: heel Den Haag omarmt Mondriaan!

De verspreiding van het Mondriaan Doeboek onder Haagse schoolkinderen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Versterking, Ammerlaan Belastingadviseurs, Nuijten Accountants, Stijl Advocaten en de Gravin van Bylandt Stichting.

Doeboek Mondriaan (ISBN 9789025873493) – een uitgave van het Gemeentemuseum en Uitgeverij Leopold - is ook verkrijgbaar in de Museumwinkel en in de boekhandels voor € 7,50.

Bij het doeboek is ook een digitale les ontwikkeld voor in de klas. Zo kunnen docenten hun leerlingen inspireren met opdrachten en filmpjes over Mondriaan.