13-02-2019

Gemeentemuseum ontvangt €765.086 van de BankGiro Loterij

Op dinsdagmiddag 12 februari vond het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala plaats in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Tijdens deze bijzondere middag maakte de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld zij in 2019 - dankzij haar deelnemers - schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland.

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft tijdens het gala € 765.086 euro ontvangen. Het museum ontvangt een vaste bijdrage van € 500.000 per jaar. Daarnaast krijgt het museum een bijdrage van € 265.086, dankzij het zogeheten ‘geoormerkt werven’, waarbij deelnemers specifiek voor het Gemeentemuseum meespelen.

Goed Geld Gala 2019

Het Goed Geld Gala is ieder jaar weer een belangrijk moment voor culturele organisaties in Nederland. Dit jaar konden 77 culturele organisaties op het  Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een recordbedrag van ruim € 79,4 miljoen verdelen. Vorig jaar was dit nog € 74,8 miljoen. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Meer informatie over de BankGiro Loterij of meespelen? Uiteraard wordt het zeer gewaardeerd als u meespeelt voor het Gemeentemuseum Den Haag! www.bankgiroloterij.nl.