16-04-2018

Een Webby voor Mondriaan

Gemeentemuseum Den Haag met Mondriaan.nl genomineerd voor een Webby Award

De nominaties zijn bekend gemaakt voor de 22e editie van The Webby Awards, de meest prestigieuze internationale prijs in de digitale wereld.  Uit ruim 13.000 inzendingen werd het Gemeentemuseum met Mondriaan.nl genomineerd én kreeg een honoree, een eervolle vermelding als een van de meest bijzondere inzendingen.

Mondriaan.nl gaat over het leven en het werk van Piet Mondriaan, was onderdeel van een crossmediale campagne voor het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl.

Deze innovatieve website, ontwikkeld door A Friend of Mine (Nu DEPT),  is in de categorie ‘Art’ genomineerd. In deze categorie neemt het Gemeentemuseum het op tegen onder andere het Museum of Modern Art uit New York. ‘Bij deze site gaat een prachtig design hand in hand met innovatieve interactie en ijzersterke content. Digitale storytelling op zijn best. Alleen deze nominatie is al een geweldige eer, maar nu willen we natuurlijk ook winnen!’ Aldus een trotse directeur Benno Tempel. ‘Ik roep heel kunstminnend Nederland op om Mondriaan.nl te bezoeken om zelf te ervaren waarom deze site zo bijzonder is, om daarna op ons te stemmen.

Stemmen op Mondriaan.nl kan t/m 19 april via onderstaande button:

De Webby Awards zijn prijzen die sinds 1996 jaarlijks door "The International Academy of Digital Arts and Sciences" worden uitgereikt aan de beste websites van de wereld. Ze kunnen als de Oscars van het internet worden beschouwd. Een nominatie geldt dan ook als een grote eer. De Academy wil met deze prijzen het creativiteit op het internet stimuleren.