Huisregels Voortgezet Onderwijs en MBO

Om onze kunstwerken zo goed mogelijk te kunnen beschermen en uw bezoek zo prettig mogelijk laten verlopen zijn een aantal regels opgesteld. Wij vragen u vriendelijk om deze huisregels te respecteren tijdens uw bezoek aan het Gemeentemuseum Den Haag

In het museum bent u als docent te allen tijde verantwoordelijk voor uw leerlingen. Wij vragen u erop toe te zien dat de leerlingen zich netjes gedragen – geen voorwerpen aanraken, rustig lopen, rustig praten -  en zich respectvol gedragen tegenover andere bezoekers en museumpersoneel.

Per 15 leerlingen vragen wij om een volwassen begeleider mee te brengen. Deze volwassen begeleiders zijn medeverantwoordelijk voor het gedrag van de leerlingen. Wij verwachten dat zij hun taak serieus nemen en actief bijdragen aan een soepel verloop van het bezoek.

Het is niet toegestaan grote tassen, paraplu‘s en andere objecten mee het museum in te nemen.

Eten en drinken is niet toegestaan in het museum. Dit geldt ook voor kauwgum.

Fotograferen is uitsluitend toegestaan zonder flits en statief.

Er mag op zaal worden geschreven of geschetst met potlood. Pennen zijn niet toegestaan Er zijn clipboards beschikbaar bij de informatiebalie. Wilt u erop letten dat wanden of vitrines niet als ‘tafel‘ worden gebruikt.

Houd altijd voldoende afstand tot de werken. De werken zijn uniek en kwetsbaar.

Verder gelden de huisregels en algemene bezoekersvoorwaarden.