Voor jongeren die sinds kort in Nederland verblijven

Workshop Nieuwkomers – Dicht bij huis

Workshop over wonen

De workshop leidt de leerlingen door de verschillende collecties van het Gemeentemuseum Den Haag. Alle werken hebben iets te maken met het thema wonen: Sara’s poppenhuis uit de 18e eeuw, de Stijlkamers, de jongensslaapkamer van Vilmos Huszár en de muurschildering van Niele Toroni. Ontdekken, het ervaren van plezier en schoonheid en het met elkaar praten over alledaagse dingen, staan centraal. We gaan kijken en vergelijken, benoemen en nadenken over wat de leerlingen zien. Wat heeft de voorkeur: een strakke kamer of een overvloed aan versiering? En hoe wonen ze zelf? Dit alles op het taalniveau dat aansluit bij de leerling, met doe-opdrachten die de leerlingen zelf of in teams kunnen doen.

Voor:

Voor jongeren die sinds kort in Nederland verblijven en die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen om het Nederlandse onderwijs te volgen.

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 120 per 15 leerlingen

Hoofddoelen:
  • Kennismaken met het Gemeentemuseum als voorbeeld van een museum
  • Nadenken over wat verschillende objecten en voorwerpen ons vertellen over ons eigen leven
Leerdoelen:
  • Kijken, je laten verrassen en praten over wat je ziet
  • Plezier ervaren en opdoen van inspiratie
  • Kijken en vergelijken m.b.t. functie en vormgeving
  • Kijken en vergelijken m.b.t. je eigen leefomgeving
  • Beschrijven en benoemen
  • Uitbreiden woordenschat Nederlandse taal
  • Verwerken van bijzonderheden van kunstwerken in doe-opdrachten
Aanmelden workshop

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de workshop?