DOCENTENRONDLEIDING

Het Gemeentemuseum Den Haag organiseert geregeld docentenrondleidingen of andere activiteiten voor docenten.

Docentenrondleiding bij tentoonstelling

Art nouveau in Nederland 

Na de succesvolle tentoonstelling Art Deco – Paris, waarin het werk van de Franse couturier Paul Poiret in een brede context werd geplaatst, staat nu de periode voorafgaand aan de art deco centraal. Art Nouveau in Nederland legt de focus op de periode tussen 1884 – 1914 en zoomt in op de ontwikkelingen in ons land.

De grote selectie van meer dan 350 werken, waaronder affiches en boekbanden van Jan Toorop, kamerschermen van Jac. van den Bosch, kalenderbladen van Anna Sipkema, verfijnde natuurstudies van Theo Nieuwenhuis, metaalwerk van Jan Eisenloeffel, meubels van Johan Thorn Prikker en complete interieurs van Karel de Bazel en Hendrik Petrus Berlage, biedt een rijk beeld van deze tijd. De insteek van de tentoonstelling is interdisciplinair en duidt de stroming in overkoepelende thema’s als ‘Terug naar de natuur’ en ‘Verlangen naar het Oosten’.

Benieuwd naar deze tentoonstelling? Inspiratie opdoen voor een bezoek met uw leerlingen aan ons museum? We bieden docenten van het voortgezet onderwijs graag deze boeiende rondleiding door conservator Jan de Bruijn aan. De rondleiding is gratis en inclusief entree.

Datum: donderdag 31 mei 2018
Tijd: 15:30 -16:30
Kosten: gratis (inclusief entree)
Aanmelden: verplicht, via educatie@gemeentemuseum.nl

Wij verzoeken u om tijdig door te geven wanneer u onverhoopt toch niet in de gelegenheid bent om te komen.