Workshop Pabo

Museumles bij Mondriaan en De Stijl

Kunstonderwijs krijgt een steeds prominentere plek in het basisonderwijs. Er worden leerlijnen ontwikkeld en steeds meer scholen hebben een eigen cultuurcoördinator. Van leerkrachten wordt verwacht dat ze kinderen kennis laten maken met een breed scala aan materialen en technieken, maar ook dat zij kinderen kennis laten maken met diverse kunstuitingen.

Het museum is een prachtige plek om de gereedschappen te ontwikkelen om inspirerend kunstonderwijs te kunnen geven. Te midden van de kunstwerken in het Gemeentemuseum krijgen aankomend docenten voorbeelden van best practice. Al snel zal blijken dat je met goed kunstonderwijs belangrijke vaardigheden je leerlingen aanspreekt – zoals creatief denken, kritisch denken en samenwerken. In de museumzalen gaan studenten zelf aan de slag en ontwikkelen een inspirerende­ lesactiviteit voor hun stagegroep waarmee de kijkvaardigheid en creativiteit van kinderen worden geprikkeld.

Wij overleggen graag met u om het programma af te stemmen op het curriculum van uw opleiding. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Educatie via: 070 33 81 120 of educatie@gemeentemuseum.nl

Voor:

pabo-studenten

Duur:

2 uur

Kosten:

€ 120 per groep van 20 deelnemers

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Aanmelden workshop

Wilt u meer informatie of een workshop boeken? Neem dan contact op met: