Groep 3, 4, 5 en 6

Wat je droomt ben je zelf - Fantaseren en creëren

Voor kinderen is verbeelding net zo vanzelfsprekend als ademen. Deze museumles speelt daarop in en maakt kinderen bewust van de rol die dromen en fantasie spelen bij het ontstaan van kunst.

Tijdens deze museumles maakt de klas kennis met kunstenaars die hun dromen verbeeldden, zoals Constant. Hij maakte ontwerpen voor een droomwereld waarin mensen konden spelen en plezier maken.

De werken in het museum prikkelen de leerlingen om verder te fantaseren. In creatieve opdrachten staan de kinderen versteld van de kracht van hun eigen verbeelding.

Tentoonstelling:

Ontdek het Moderne

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 2,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden.

Lesdoelen:
  • De leerlingen maken kennis met zeer diverse kunstwerken, waarbij het thema fantasie centraal staat.
  • De leerlingen filosoferen over dromen en fantasie.
  • De leerlingen maken in groepjes tekeningen en werken met ruimtelijk materiaal.
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden les

VL Wat je droomt ben je zelf, Fantaseren en creeren.pdf