Groep 3, 4, 5 en 6

Wat je droomt ben je zelf - Fantaseren en creëren

Voor schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Er kunnen geen lessen meer gereserveerd worden. Aanvragen kunnen wel op een reservelijst geplaatst worden.

Voor kinderen is verbeelding net zo vanzelfsprekend als ademen. Deze les speelt daarop in en maakt kinderen bewust van de rol die dromen en fantasie spelen bij het ontstaan van kunst.

Tijdens deze museumles maakt de klas kennis met kunstenaars die hun dromen verbeeldden, zoals Constant. Hij maakte ontwerpen voor een droomwereld waarin iedereen kon spelen en plezier maken.

De werken in het museum prikkelen de kinderen om verder te fantaseren. In creatieve opdrachten ontdekken de kinderen de kracht van hun eigen verbeelding.

Tentoonstelling:

Ontdek het Moderne

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 1,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden.

Lesdoelen:
  • Leren van begrippen rond thema’s schets en fantasie
  • Kennismaken met diverse kunstwerken
  • Filosoferen over dromen en fantasie
  • Tekenen naar verbeelding
  • Werken met ruimtelijk materiaal
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden reservelijst

VL Wat je droomt ben je zelf, Fantaseren en creeren.pdf