Groep 3, 4, 5 en 6

Op bezoek bij de beeldhouwer - Vormen, bouwen & bedenken

Voor schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Er kunnen geen lessen meer gereserveerd worden. Aanvragen kunnen wel op een reservelijst geplaatst worden.

De beroemde kunstenaar Julio González stond in zijn atelier. Op zijn werktafel lagen grote stukken metaal. Je moet geometrische vormen vastmaken aan organische. Kleine stukken aan hele grote, wist Julio. Juist dan ontstaan er de mooiste beelden.

In deze museumles maken kinderen kennis met heel verschillende beeldhouwwerken en leren zij wat belangrijk is bij het maken van een goed beeld. Ze raken thuis in vorm, materiaal en textuur. Aan de hand van creatieve kijkopdrachten en spelletjes leren de kinderen vormen herkennen en benoemen.

De kinderen werken net als echte beeldhouwers telkens met concrete materialen, zodat ze de verschillen echt ervaren. In de tentoonstelling bouwen zij eigen fantasievolle sculpturen om de mogelijkheden en eigenschappen van al die vormen zelf te ontdekken.

Tentoonstelling:

González, Picasso en vrienden

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 1,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden.

Lesdoelen:
  • Leren van begrippen rond thema’s kunst, meetkundige objecten en verhoudingen
  • Basisvormen herkennen en benoemen
  • Onderzoeken van beelden uit verschillende periodes
  • Construeren en tekenen van ruimtelijke objecten
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Rekenen/Wiskunde, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden reservelijst