Groep 3, 4, 5

Mondriaan en De Stijl - Op pad met Keepvogel en Kijkvogel

Voor schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Er kunnen geen lessen meer gereserveerd worden. Aanvragen kunnen wel op een reservelijst geplaatst worden.

Keepvogel en Kijkvogel zoeken de toekomst. Een toekomst vol met dingen die zo nieuw zijn dat nog niemand ze kent.

Aan de hand van het bekroonde kinderkunstboek van Wouter van Reek maken kinderen kennis met de wereld van Mondriaan en De Stijl.

We filosoferen in deze museumles over de begrippen tijd, vroeger, nu en later. Tijdens speelse activiteiten ontdekken kinderen, net als de kunstenaars en architecten van De Stijl, een nieuwe moderne wereld waarin rood, geel en blauw de hoofdrol spelen.

Tentoonstelling:

Mondriaan en De Stijl

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 1,- per leerling

In de klas:

De voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden, deze wordt ook voor aanvang van de museumles naar school gestuurd. Het kinderkunstboek is via het aanmeldformulier te bestellen.

Lesdoelen:
  • Filosoferen over het thema tijd
  • Volgen van de ontwikkeling in het werk van  Mondriaan
  • Speelse compositie- en collageopdrachten
Sluit aan bij de kerndoelen:

kunstzinnige oriëntatie, Nederlands en Oriëntatie op jezelf en de wereld

Aanmelden reservelijst