Groep 3, 4, 5

Mondriaan en De Stijl - Op pad met Keepvogel en Kijkvogel

Stel je een wereld voor met dingen die zo nieuw zijn dat niemand ze nog kent. Aan de hand van het bekroonde kinderkunstboek van Wouter van Reek gaan de kinderen op pad met Keepvogel en Kijkvogel en maken kennis met de wereld van Mondriaan en De Stijl.

De kinderen filosoferen in deze museumles over de begrippen tijd, vroeger, nu en later. Tijdens speelse activiteiten ontdekken leerlingen, net als de kunstenaars en architecten van De Stijl, een nieuwe moderne wereld waarin rood, geel en blauw de hoofdrol spelen.

Bij deze museumles hoort het kinderkunstboek Keepvogel en Kijkvogel van Wouter van Reek. Dit is apart te bestellen voor € 16,- via het Gemeentemuseum.

Tentoonstelling:

Mondriaan & De Stijl

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 2,- per leerling

In de klas:

De voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden, deze wordt ook voor aanvang van de museumles naar school gestuurd. Het kinderkunstboek is via het aanmeldformulier te bestellen.

Lesdoelen:
  • De leerlingen filosoferen over het thema tijd en leren begrippen die hier bij passen.
  • De leerlingen volgen de ontwikkeling in het werk van Piet Mondriaan van figuratie naar abstractie.
  • De leerlingen werken in groepjes aan speelse compositie- en collageopdrachten.
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden les

VL Mondriaan & De Stijl, Op pad met Keepvogel en Kijkvogel.pdf