Groep 1-2 en groep 2

Jong geleerd - Mondriaan en De Stijl voor kleuters

Voor schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Lessen reserveren is niet mogelijk, enkel aanmelden voor de reservelijst.

In de museumles Mondriaan en De Stijl voor kleuters worden de kinderen meegenomen in een spannend verhaal over twee kunstenaars die maar niet kunnen besluiten hoe ze het allerbeste schilderij zullen maken.

Spelenderwijs onderzoeken de kinderen de afzonderlijke bouwstenen die zo kenmerkend zijn voor de kunstenaars van De Stijl – lijnen, vlakken & primaire kleuren.

Tijdens de les wordt niet alleen aanspraak gedaan op de ogen. Ook tast, gehoor en beweging worden gebruikt om op een fantasievolle manier begrippen te ervaren die een rol spelen in de tentoongestelde kunstwerken – zoals evenwicht en ritme.

Voor:

Groep 1-2 en groep 2

Tentoonstelling:

Mondriaan en De Stijl

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 1,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden.

Lesdoelen:
  • Speelse kennismaking met kunst in het museum
  • Leren rond de thema’s kleur en vorm en vriendschap
  • Onderzoeken van beeldaspecten in kunstwerken
Aanmelden reservelijst