Groep 5, 6 en 7

Groetjes uit het museum! - Doe de Haagse topstukkentour

Voor het schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Er kunnen geen lessen meer gereserveerd worden. Aanvragen kunnen wel op een reservelijst geplaatst worden.

Van over de hele wereld komen toeristen naar het Gemeentemuseum om wereldberoemde kunstwerken te bewonderen. Echte topstukken, zoals de Victory Boogie Woogie van Mondriaan.

De kinderen maken met een plattegrond in de hand een tocht dwars door het museum. Zij doen kijkspelletjes, schetsen, knippen en plakken. Al doende ontdekt de klas de meesterwerken van het Gemeentemuseum.

De les is niet compleet voordat de kinderen ansichtkaarten van hun topstukken hebben gemaakt. Wanneer de kaarten een aantal dagen later op school worden bezorgd, vormen ze een mooie herinnering aan de tour door het Gemeentemuseum.

Tentoonstelling:

Ontdek het Moderne, Mondriaan en De Stijl, Delfts blauw

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 1,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les

Lesdoelen:
  • Kennismaken met diverse kunstwerken
  • Benoemen van gedachten
  • Tekenen, schrijven en versturen van een ansichtkaart
  • Een compositie maken
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden reservelijst