Groep 3 en 4

Dimitri het draakje - Het verhaal van de vier elementen

De verhaalfiguur Dimitri het draakje neemt de kinderen mee het museum in om een dwaaltocht langs kunstwerken te maken. Hierbij draait het om de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Draken kunnen immers vuurspuwen, zwemmen, vliegen en ze zwerven over de hele aardbol.

Tijdens deze creatieve museumles leren de kinderen van alles over kunst. Dat keramiek ontstaat vanuit aarde én vuur. Dat kunstwerken die gaan over de zee horen bij water, maar net zo goed bij lucht. Bij elk kunstwerk dat bij het verhaal hoort, maken de kinderen speelse opdrachten.

Voor:

Groep 3 en 4

Tentoonstelling:

Diverse tentoonstellingen

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 2,- per leerling

In de klas:

De voorbereidende les is onderaan de pagina te downloaden

Lesdoelen:
  • De leerlingen ontdekken aan de hand van een sprookje uiteenlopende kunstwerken van het museum.
  • De leerlingen kunnen vertellen wat de vier elementen zijn en kunnen hier voorbeelden bij noemen.
  • De leerlingen tekenen naar de verbeelding.
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden les