Groep 3 en 4

Dimitri het draakje - Het verhaal van de vier elementen

Voor schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Er kunnen geen lessen meer gereserveerd worden. Aanvragen kunnen wel op een reservelijst geplaatst worden.

Vanuit de verhaalfiguur Dimitri het draakje beleven de kinderen in het museum een verhaal rondom de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Draken kunnen immers vuur spugen, zwemmen, vliegen en ze zwerven over de hele aardbol.

Tijdens deze creatieve museumles leren de kinderen van alles over kunst. Dat keramiek ontstaat vanuit aarde én vuur. Dat bij glas ook lucht hoort, want glas wordt geblazen. Dat kunstwerken die gaan over de zee horen bij water, maar net zo goed bij lucht.

Bij elk kunstwerk dat bij het verhaal hoort, maken de kinderen speelse opdrachten.

Aan het einde van de dwaaltocht ontdekken de kinderen welke creatie álle elementen in zich heeft

Voor:

Groep 3 en 4

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 1,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les

Lesdoelen:
  • Onderdeel worden van een sprookje
  • Ontdekken van uiteenlopende kunstwerken in het museum
  • Herkennen en benoemen van de vier elementen
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden reservelijst