Groep 5, 6, 7 en 8

De wondermachine - Creatief ontwerpen voor de toekomst

Deze les is vanaf januari 2019 te boeken.

Hout, klei, metaal, plastic – mensen gebruiken alle denkbare materialen om spullen van te maken. Dat is niet anders met kunstwerken. Klei wordt prachtig keramiek en linnen met verf verandert in een mooi schilderij.

Tijdens deze museumles onderzoeken leerlingen kunstwerken en apparaten in Wonderkamers. Ze leren verschillende materialen herkennen en filosoferen over de waarde daarvan.

Al die materialen zijn ooit uit de natuur gehaald en door mensen bewerkt. Je kunt ze er niet zomaar weer in terug stoppen. Daarom ontwerpen de kinderen zelf een machine voor de toekomst, waarbij duurzaamheid en recycling centraal staan.

Tentoonstelling:

Wonderkamers

Locatie:

Gemeentemuseum Den Haag

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 2,- per leerling

In de klas:

Voorbereidende les is onderaan deze pagina te downloaden.

Lesdoelen:
  • De leerlingen leren begrippen rond de thema’s: kunst, recycling en duurzaamheid.
  • De leerlingen herkennen basismaterialen en leren hoe deze gemaakt en verwerkt worden.
  • De leerlingen krijgen inzicht in de uiteenlopende werkwijzen die kunstenaars toepassen.
  • De leerlingen werken in teken- en collage­ techniek.
Sluit aan bij de kerndoelen:

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Aanmelden les

De wondermachine, Creatief ontwerpen voor de toekomst.pdf

Downloaden