Basisonderwijs

Dit schooljaar bieden we 16 verschillende, fantasieprikkelende museumlessen voor alle groepen van het basisonderwijs. Al onze museumlessen worden verzorgd door ons team van professionele museumdocenten, dat uw groep met enthousiasme ontvangt.

In ons museum staan kinderen oog in oog met echte kunstwerken. Die kennismaking inspireert, verwondert en roept vragen op. Tijdens onze museumlessen spelen we daarop in met verrassende, actieve werkvormen. Te midden van alle kunstwerken draait het om leren kijken, onderzoeken, samenwerken en natuurlijk beeldend werken.

Voor het schooljaar 2017-2018 zijn alle lessen voor het basisonderwijs volgeboekt. Er kunnen geen lessen meer gereserveerd worden. Aanvragen kunnen wel op een reservelijst geplaatst worden, u kunt hiervoor mailen naar: educatie@gemeentemuseum.nl 

        

Een museumles kost €1,- per leerling. Voor Haagse scholen en het regioproject is dit inclusief busvervoer. Indien bij een museumles een kinderkunstboek hoort, kunt u op het aanmeldingsformulier aangeven of u dit boek wilt bestellen. De kosten per boek inclusief porto zijn €16,-. Dit bedrag wordt bij het lesbedrag opgeteld. 

Wanneer u het museum met meer dan 17 kinderen bezoekt, maken we een verdeling in twee groepen. Extra begeleiding vanuit de school is in dat geval verplicht (minimaal één, maximaal twee begeleiders per groep van 17 leerlingen). Kleinere groepen van het speciaal (basis)onderwijs worden ook gesplitst.

Scholen in Den Haag kunnen gebruik maken van het door het museum geregelde gratis busvervoer.

Scholen uit de regio zijn bij ons ook van harte welkom. Voor regioscholen, met uitzondering van het regioproject, kan het museum helaas niet voor vervoer zorgen. Het museum is goed bereikbaar met de auto. In de omgeving van het museum is er parkeergelegenheid. Het museum kan meerdere groepen van uw school op hetzelfde moment een museumles laten volgen, dit is handig als u gebruik maakt van eigen busvervoer.

Voorafgaand aan een museumles ontvangt u een voorbereidende les en als dat van toepassing is een kinderkunstboek. Hiermee kunt u in de klas een museumles voorbereiden en na afloop verdiepen. U vindt de voorbereidende lessen ook digitaal op onze website.

        

Contact

De Sector Educatie van het Gemeentemuseum Den Haag/GEM, museum voor actuele kunst/Fotomuseum Den Haag is voor vragen, suggesties en overleg bereikbaar op werkdagen via:

Meer aanbod basisonderwijs: