Doorlopend / Gratis

Wonderkamers

speel de museumgame!

Speel de museumgame Wonderkamers, speciaal voor (groot)ouders en kinderen vanaf 9 jaar – in het Nederlands of Engels.

In Wonderkamers ben je voor één dag tentoonstellingsmaker! Het avontuur start met een film waarin directeur Benno Tempel om hulp vraagt bij de inrichting van het Miniatuurmuseum. Vervolgens ga je in tweetallen op pad met een tablet.  

De museumgame leidt langs dertien verschillende kamers waarin de kunst- en modecollecties tot leven komen. Van het showen van kostuums op de catwalk, tot dansen met Piet Mondriaan; van het ontwerpen van een eigen museumpaviljoen tot het virtueel dekken van een wonderlijke tafel.  

Hoe meer opdrachten je afrondt, hoe meer punten je kan verdienen. Daarmee kan je naar hartenlust kunst uitkiezen en maak je je eigen tentoonstelling. Aan het einde komt de directeur nog even een kijkje nemen en geeft feedback op het resultaat.
Wonderkamers ontving vele (inter)nationale prijzen, waaronder een Dutch Game Award en een THEA Award: de grootste internationale prijs voor pret- en themaparken.

Kijk ook op: www.wonderkamers.nl

Wonderkamers is een samenwerking met Kossmann.De Jong, Kiss the Frog en Rapenburg Plaza, en werd mede mogelijk gemaakt door Het Mondriaanfonds, BankGiro Loterij, SNS Reaal Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 1818, Wecycle en Samsung.