04 augustus 2019 - 14:00 t/m 14:45 €7,50

Rondleiding Highlights Haagse School

Frisse Wind

Anton Mauve, Witte koe, 1884, olieverf op papier op paneel, 24,5 x 34,5 cm, Gemeentemuseum Den Haag

In de negentiende eeuw leefden mensen nog aan de hand van de seizoenen. Zomer- of wintertijd was geen issue en ook als het koud of nat was, moesten veel mensen toch buiten aan het werk. Ook veel kunstenaars trokken erop uit en werkten in de frisse lucht. Tussen 1860 en 1900 legden kunstenaars als Jozef Israëls, Jacob en Willem Maris, Hendrik Willem Mesdag, Jan Hendrik Weissenbruch en Anton Mauve op weergaloze wijze vast wat ze zagen in en om Den Haag. Ze waren stuk voor stuk meesters in het vangen van licht en atmosfeer en dat resulteerde in werken met een uitzonderlijk samenspel tussen licht, lucht en water. De onderwerpen die ze kozen waren typisch Hollands, zoals bomschuiten, koeien, rivierlandschappen, visserstaferelen en de opkomende strandcultuur. Mede dankzij deze kunstenaarsgroep kunnen we ons nog altijd een perfect beeld vormen van die tijd.

Kaartverkoop

• Tickets voor de rondleiding zijn uitsluitend online verkrijgbaar.
  • In totaal zijn er maximaal 20 plaatsen beschikbaar.
  • Om deel te nemen aan de rondleiding is een geldig entreebewijs verplicht. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wij verzoeken u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.

ALS VRIEND VAN HET MUSEUM KRIJGT U KORTING BIJ VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN. WILT U MEER WETEN? BEKIJK ALLE VOORDELEN:

Datum: 4 augustus 2019
Tijd: 14:00 - 14:45 uur
Tentoonstelling: Frisse Wind
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum