29 oktober 2017 - 15:00 t/m 16:00 €5,00

Poëtische rondleiding

door Mischa Andriessen

George Hendrik Breitner (1857‐1923) De Dam (De Nieuwe Kerk te Amsterdam), 1891 olieverf op doek 102 x 152,5 cm Singer Laren

Zoals de kunstenaars van de Haagse School naar buiten trokken om het landschap te schilderen, zo ontdekte de volgende generatie kunstenaars het straatleven. Vanaf de jaren 1880 kiezen jonge schilders als George Hendrik Breitner, Isaac Israëls en Willem Witsen het stadsleven als onderwerp voor hun tekeningen en schilderijen. Het centrum van de schilderkunst is niet langer Den Haag maar Amsterdam. Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert deze 'Tachtigers', ook wel de Nederlandse Impressionisten genoemd, sinds lange tijd weer in een grote overzichtstentoonstelling.

Mischa Andriessen, sinds eind 2016 'schrijver-in-de-residentie' van het Gemeentemuseum Den Haag heeft zich door verschillende werken uit de tentoonstelling laten inspireren. Zijn gedichten worden in de tentoonstelling aan het publiek gepresenteerd, en hij geeft ter gelegenheid van het Festijn van Tachtig een rondleiding op zondag 29 oktober.

Let op: tickets voor de rondleiding zijn uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop via deze website. Dit is exclusief museumentree. Wij verzoeken u het ticket voor de rondleiding uitgeprint mee te nemen en te tonen bij de informatiebalie in de centrale hal van het museum.

Verzamelpunt: informatiebalie in de centrale hal van het museum
Start rondleiding: Erezaal
Aantal deelnemers: 20
download €5,00,- p.p. (excl. museumentree)