Doorlopend / Gratis

Muziektheater over 100 jaar De Stijl

Veenfabriek en okapi

De Veenfabriek en o k a p i werken heel 2017 samen aan een drieluik over kunstbeweging De Stijl. In deel #3 staat Theo van Doesburg, de oprichter van De Stijl, centraal. Als vaandeldrager van De Stijl trok Van Doesburg de wereld in om steeds daar te zijn waar het gebeurde en zich te mengen in de relevante discussies en controverses van de avant-garde. Hij heeft onder vele pseudoniemen geschreven over uiteenlopende onderwerpen en in de clinch gelegen met bijna alle grote kunstenaars van zijn tijd.

Van Doesburgs idee van een dynamische architectuur is het uitgangspunt voor deel #3: het creëren van beweeglijke, speelse ruimtes door middel van kleur, licht, beeld en geluid. Het ultieme, gedroomde middel daartoe was film (bewegende lichtbeelden met geluid). Een theatrale installatie maakt door Van Doesburg nooit uitgevoerde ideeën inzichtelijk en vertaalt deze naar de huidige tijd. Als bezoeker kunt u zich vrij bewegen door de ruimte waarin bewegend beeld, geluid en architectuur samenkomen.

Data: 17, 18, 19 en 20 oktober
Tijd: 12:00 - 15:00 uur
Prijs: toegang is inbegrepen in de entreeprijs