25 augustus 2017 - 20:00 t/m 22:00 / Gratis

Moving Landscape

In samenwerking met conservator Hans Janssen werd de performance/installatie  Moving Landscape ontwikkeld. Het ontvouwt zich als multidisciplinair onderzoek naar het concept landschap in performance kunst. Kunstenaar Ronald Bal transformeert Cloud Danslab tot een hybride plek, waar performers uit verschillende disciplines (dans, circus en beeldende kunst), middels het lichaam  antwoord zoeken rondom de verbeelding van het concept landschap. Het resultaat is een performance-installatie met sculpturale en abstracte dans die relaties aangaan met de schilderijen van Mondriaan.

In Moving Landscape zet Bal de relatie tussen de schilder- en performance kunst, figuratief en abstract, manipulatie en natuur op scherp. Door de zintuiglijke en denkbeeldige condities van de schilder Mondriaan voorop te stellen, ontstaat een  speelruimte voor ontmoeting met verschillende artistieke disciplines.

De presentatie Moving Landscape is het eerste resultaat van Bal’s onderzoek naar het concept landschap en wordt in de komende maanden verder ontwikkeld als performance-installatie.

Datum: 25 augustus 2017
Tijd: 20:00
Locatie: Cloud Danslab Den Haag DCR – De Constant Rebecqueplein 20b
Prijs: gratis