05 maart 2017 - 12:30 t/m 13:15 €5,00

Lezing op zondag: Lee Bontecou

Geniet op zondag 5 maart van een lezing over Lee Bontecou.

In 2010 kocht het Gemeentemuseum een werk van de Amerikaanse kunstenares Lee Bontecou (geb. 1931) uit 1960. Al snel na deze aankoop ontstond de wens om een grote tentoonstelling van Bontecou’s werk te maken en de nieuwe aankoop te kunnen te laten zien in de context van haar rijke oeuvre. Dankzij een intensieve samenwerking met de studio van Lee Bontecou is dat gelukt. Meer dan 100 werken, waaronder tekeningen, (hangende) sculpturen, keramische objecten en reliëfs uit alle stadia van haar carrière komen naar Den Haag. Een groot deel hiervan is nooit eerder getoond. Bovendien maakt Lee Bontecou speciaal voor de tentoonstelling in het Gemeentemuseum nieuw werk, een zogenaamde sandbox waarin zij elementen verzamelt uit haar oeuvre vanaf de jaren 60 tot nu. De tentoonstelling is geen retrospectief maar geeft een inkijk in haar werkwijze en het ontstaan van een oeuvre waarin alle individuele werken met elkaar in verbinding staan en samen een indrukwekkende kosmos vormen.

Tijd: 12.30 - 13.15 uur
Kosten: €5,- Kaartjes zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa van het museum.
Spreker: Verena Bakhuizen