22 januari 2017 - 12:30 t/m 13:15 €5,00

Lezing op zondag: Alice Neel

Kom zondag 22 januari meer te weten over Alice Neel en haar indrukwekkend intieme oeuvre.

Kom deze zondag tijdens de lezing meer te weten over Alice Neel. Neel is bovenal een schilder van portretten, of zoals ze het zelf noemde ‘a collector of souls’. Zowel minnaars, echtgenoten, haar kinderen en buren als bekende namen uit de kunstscène zoals Andy Warhol, Robert Smithson en Frank O’Hara zijn haar onderwerp. De schilderstijl die zij hanteert, legt niet alleen uiterlijkheden vast, maar ook hun onzekerheden, ijdelheid en stemming. Het zijn als het ware ‘geschilderde waarheden’; zulke waarachtige weergaven van persoonlijkheden dat hun aanwezigheid voelbaar wordt gemaakt. Kaartjes voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa van het museum.

Tijd: 12.30 - 13.15 uur
Kosten: €5,- p.p. excl. museumentree. Kaartjes zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa van het museum.
Spreker: Wendy Fossen