24 februari 2019 - 11:30 t/m 12:30 €7,50

Lezing Naema Tahir

Naema Tahir Foto: Mounir Raji – Visionary Agency, Art Directie: Marieke van Elsäcker

Zondag 24 februari staat in het Gemeentemuseum geheel in het teken van Glans en Geluk, een tentoonstelling die de collectie islamitische kunst van het museum in de schijnwerpers zet. Schrijver Naema Tahir vertelt u in een exclusieve lezing over haar eerste kennismaking met deze unieke verzameling.

“Al die prachtige stukken, allemaal dragen zij verhalen met zich mee, over het verleden, over onze voorouders. Over onze eigen Rembrandt van Rijn bijvoorbeeld. Wist u dat deze meesterschilder zich liet inspireren door Islamitische kunst uit India?

Naema Tahir (1970) is een Brits-Nederlandse schrijver en jurist van Pakistaanse origine. Zij is auteur van vele boeken en artikelen over de multiculturele samenleving, met een bijzondere belangstelling voor de positie van vrouwen in Oost en West. Tevens schrijft zij over migranten en hun zoektocht naar een thuisgevoel. Van haar hand verschenen o.a. de titels Eenzaam heden (2008), De Bruid (2011), Gesluierde Vrijheid (2015) en Brieven in Urdu (2016). Tahir is columnist voor de Nederlandse dagblad Trouw en de Vlaamse tijdschrift Humo. Momenteel werkt ze aan haar PhD over gearrangeerde huwelijken van jongeren van de tweede en derde generatie.

KAARTVERKOOP

  • Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas / Ooievaarspas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: 24 februari 2019
Tijd: 11:30 - 12:30 uur
Tentoonstelling: Glans en Geluk
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum; Ooievaarspas gratis toegang