28 oktober 2018 - 11:30 t/m 12:30 €7,50

Lezing Kader Abdolah

Kunst op zondag

Zondag 28 oktober staat in het Gemeentemuseum geheel in het teken van Glans en Geluk, een tentoonstelling die de collectie islamitische kunst van het museum in de schijnwerpers zet. Schrijver Kader Abdolah vertelt u in een exclusieve lezing over zijn eerste kennismaking met deze unieke verzameling.

Vroeger zag ik die gebroken schalen, die borden, kommen, glazen die onder de grond werden gevonden, als mooi, als nostalgisch. Ook als een manier om een blik te werpen op een menselijke levensfase die voorbij is. Nu zie ik ze anders, vooral nu ik ouder ben geworden, ver van huis ben en niet naar huis terug mag.

Kader Abdolah (1954) groeide op in Iran in een streng islamitisch milieu. Als student verzette zich tegen het tegen het bewind van de sjah en later tegen dat van de ayatollahs. Hierdoor moest hij Iran ontvluchten en kwam naar Nederland. In 1993 debuteerde hij met zijn roman De adelaars die werd bekroond met de belangrijke debutantenprijs Het Gouden Ezelsoor. Inmiddels behoort Abdolah tot de top van Nederlandse literatuur. Tot zijn bekende, internationaal succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De koning (2011) en Papegaai vloog over de IJssel (2014).

Kaartverkoop

  • Tickets voor de lezing zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar.
  • Om deel te nemen aan de lezing is een geldig entreebewijs verplicht. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas / Ooievaarspas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: 28 oktober 2018
Tijd: 11:30 - 12:30 uur
Tentoonstelling: Glans en Geluk
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum; Gratis toegang op vertoon van een Ooievaarspas

ALS VRIEND VAN HET MUSEUM KRIJGT U KORTING BIJ VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN. WILT U MEER WETEN? BEKIJK ALLE VOORDELEN: