25 februari 2018 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing: Jean Brusselmans

De Makers

Jean Brusselmans, La Tempête (De Storm), 1936, olieverf op doek, 147 x 147 cm, privé collectie

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Hans Janssen laat u kennis maken met Jean Brusselmans (1884-1953). Zijn werk is geworteld in de Belgische schilderstraditie van kunstenaars als James Ensor en Rik Wouters. Na de Eerste Wereldoorlog ontwikkelt Brusselmans vanuit die traditie een karakteristieke, expressieve stijl die wordt gekenmerkt door orde en compositorische eenvoud. Voor kenners is deze Belgische expressionist al jarenlang een inspiratiebron, maar in Nederland heeft het grote publiek niet eerder de kans gehad om zijn schilderijen te kunnen bewonderen. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten met de conservator in de Tuinzaal van het museum.

Kaartverkoop

  • Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: zondag 25 februari 2018
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Prijs: €7,50 (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
Spreker: Conservator Hans Janssen