25 maart 2018 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing: González, Picasso en vrienden

Kunst op zondag

Constantin Brancusi (1876-1957), Muse endormie II (Slapende muse), ca. 1925 Brons, gepolijst, 17 x 27 x 17 cm, Kunsthaus Zürich, Legs Heinz Keller

Conservator Laura Stamps geeft deze zondag een bijzondere lezing over de totstandkoming van de tentoonstelling González, Picasso en Vrienden. Julio González (1876 – 1942) wordt samen met Constantin Brancusi en Pablo Picasso als een van de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw gezien. Zijn persoonlijke ontwikkeling - van metaalbewerker in de werkplaats van zijn vader in Barcelona tot avant-gardistisch beeldhouwer in Parijs – komt aan bod, evenals alle ins en outs van het tentoonstellings-vak. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten met de conservator in de Tuinzaal van het museum.

Kaartverkoop

  • Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: zondag 25 maart
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Prijs: €7,50 (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
Spreker: Conservator Laura Stamps