24 februari 2019 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing Glans en Geluk

Kunst op zondag

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Suzanne Lambooy laat u deze zondag kennis maken met de bijzondere collectie islamitische kunst van het Gemeentemuseum. De verzameling omvat veel – keramiek, glas, metaal, tapijten en houten deuren uit de periode 900-1900 – en is een van de beste collecties van Nederland. De lezing zet de schijnwerpers op de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst en ontrafelt voor u verrassende verhalen over cultuur, traditie en ambacht uit de wereld van de islam.

KAARTVERKOOP

• Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas / Ooievaarspas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.

Datum: 24 februari 2019
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Tentoonstelling: Glans en Geluk
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum; Gratis toegang op vertoon van een Ooievaarspas