26 november 2017 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing: Art Deco - Paris

De Makers

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het van De Makers! Met na afloop de gelegenheid om na te praten met de conservator in de Tuinzaal van het museum.

Als geen ander kan modeconservator Madelief Hohé u alles vertellen over de vader van de Art Deco: couturier Paul Poiret. Hij was een van de grootste vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn invloed reikte bovendien veel verder dan mode alleen. Hij streefde naar ‘totaalkunstwerken’ en omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn creaties. Het werk van Poiret en dan van de kunstenaars uit zijn omgeving, zou het kraambed blijken van de Art Deco.

Kaartverkoop

  • Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen.
  • Bij de aanschaf van een e-ticket wordt €1,21 aan servicekosten in rekening gebracht. 
  • Vrienden van het museum krijgen alleen korting aan de kassa van het museum.
        
Datum: zondag 26 november 2017
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
Spreker: Conservator Madelief Hohé

Vrienden van het Gemeentemuseum Den Haag ontvangen korting op de prijs van de lezing. Deze zijn uitsluitend aan de kassa verkrijgbaar op vertoon van de Vriendenpas.