11 november 2017 - 13:00 t/m 15:45 €10,00

Lezing: Anton Heyboer

in samenwerking met AVRO TROS

Voor het eerst sinds decennia zet een Nederlands museum van formaat het werk van Anton Heyboer in de schijnwerpers. AVROTROS organiseert een unieke middag rond deze bijzondere tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Doede Hardeman, hoofd Collecties van het Gemeentemuseum vertelt waarom deze tentoonstelling volgens hem broodnodig is.

Hardeman: “Het is een beetje door Heyboers eigen toedoen dat de blik op zijn kunst wat vertroebeld is geraakt, vervormd door zijn optredens in de roddelpers. Daardoor namen veel mensen in de kunstwereld en de musea hem niet serieus genoeg. Het is hoog tijd daar iets aan te doen. Hardeman was een kunstenaar van internationaal formaat. Hij had zeer goede buitenlandse galeries, zijn werk werd getoond op de Documenta in Kassel, het werd aangekocht door het Museum of Modern Art in New York, enzovoort”.

Tijdens de lezing geeft de conservator inzicht in het werk en de persoonlijkheid van deze bijzondere kunstenaar. Aansluitend kun je op eigen gelegenheid de werken bewonderen. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel in de Tuinzaal van het museum zodat er gelegenheid is om na te praten.

De lezing is inmiddels uitverkocht. 

Programma
13:00 - 13:30 uur Inloop (op eigen gelegenheid)
13:30 - 14:15 uur Lezing door conservator
14:15 - 14:30 uur Beantwoorden van vragen
14:45 - 15:45 uur Bezoek aan de tentoonstelling op eigen gelegenheid
14:45 - 15:45 uur Borrel in de Tuinzaal