25 november 2018 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing Alexej von Jawlensky

Kunst op zondag

Alexej von Jawlensky, Vrouwenkop, 1911, Olieverf op karton, 55,2 x 51,3 cm, Gemeentemuseum Den Haag

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Doede Hardeman geeft deze zondag een eenmalige lezing over de totstandkoming van Alexej von Jawlensky – Expressionisme en devotie. De van oorsprong Russische kunstenaar Alexej von Jawlensky (1864-1941) ontwikkelt zich in München tot één van de belangrijkste Duitse expressionisten en staat aan de wieg van de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter. Tijdens de lezing komt zijn moderne spirituele beleving aan bod, zijn voorliefde voor de muziek, zijn meditatieve werkwijze, evenals de bijzondere samenwerking met zijn nog levende kleindochters die van de tentoonstelling een absolute must see maakt.

Kaartverkoop

  • Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Om deel te nemen aan de lezing is een geldig entreebewijs verplicht. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: 25 november 2018
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Tentoonstelling: Alexej Jawlensky
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum

Als vriend van het museum krijgt u korting bij verschillende activiteiten. Wilt u meer weten? Bekijk alle voordelen: