30 september 2018 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing Aan Zee

Kunst op zondag

Jan Toorop (1858-1928)  Zee en duinen te Domburg, 1908  Olieverf over een ondertekening in zwart krijt op karton 26,5 x 31,5 cm Gemeentemuseum Den Haag

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Laura Stamps vertelt deze zondag alles over de totstandkoming van Aan Zee, een zomerse tentoonstelling met werken van Piet Mondriaan, Jan Toorop, Jacoba van Heemskerck en Ferdinand Hart Nibbrig. Aan het begin van de vorige eeuw verblijven deze schilders graag op het Zeeuwse schiereiland Walcheren, waar zij de mystiek van de bomen, de torens, kerken, duinen, het strand, de zee en de mensen proberen te vangen. Tijdens deze eenmalige lezing leert u over het leven en werk van deze schilders, hun levendige contact met elkaar en de Nederlandse kunststroming het luminisme.

Kaartverkoop

  • Tickets voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Om deel te nemen aan de lezing is een geldig entreebewijs verplicht. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: 30 september 2018
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Tentoonstelling: Aan Zee
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum

Als vriend van het museum krijgt u korting bij verschillende activiteiten. Wilt u meer weten? Bekijk alle voordelen: