28 januari 2018 - 10:00 t/m 17:00 €7,50

Kunst op zondag op 28 januari

Onder de noemer Kunst op Zondag presenteert het Gemeentemuseum op verschillende zondagen dit jaar een gevarieerd programma voor het hele gezin. Of je nu meer wil weten over de  tentoonstellingen, de highlights uit de collectie, de ontdekkingen die onze conservatoren doen, of juist op zoek bent naar ontspanning en vermaak, op deze zondagen biedt het museum voor elk wat wils. Leer en ontdek meer tijdens een lezing of rondleiding. Of geniet van een uniek concert, terwijl de (klein)kinderen zich creatief vermaken in het gratis open familieatelier. Goed om te weten: voor bezoekers t/m 18 jaar is de toegang tot het museum gratis! 

  Rondleiding González, Picasso en vrienden

  Loop op zondag 28 januari mee met de rondleiding over de tentoonstelling González, Picasso en vrienden. In de tentoonstelling staat González’ ontwikkeling van ambachtsman naar avant-garde kunstenaar centraal. Met maar liefst 20 werken van Picasso wordt tevens hun vriendschap gevierd. De rondleiding start op de eerste verdieping bij de ingang van de tentoonstelling. Wij vragen u iets eerder aanwezig te zijn i.v.m. het uitdelen van de ‘fluisterset’, zodat de rondleiding om 12.00 uur kan beginnen.

  Tijd: 12:00 - 13:00 uur
  Tentoonstelling: González, Picasso en vrienden
  Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
  Tickets: tickets zijn online verkrijgbaar en aan de kassa van het museum
          

  Lezing: Haagse Chic - Steltman en Frans Hoogendoorn

  Modeliefhebbers kunnen deze zondag hun hart ophalen tijdens deze unieke lezing door modeconservator Madelief Hohé. Ze vestigt de aandacht op niet één maar twee Haagse modegiganten: Steltman Juwelier en couturier Frans Hoogendoorn en doet daarbij uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van deze twee tentoonstellingen. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het van De Makers! Met na afloop de gelegenheid om na te praten met de conservator in de Tuinzaal van het museum.

  Tijd: 13:30 - 14:30 uur
  Tentoonstellingen: Haagse Chic - Steltman en Frans Hoogendoorn
  Spreker: modeconservator Madelief Hohé
  Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
  Tickets: tickets zijn online verkrijgbaar en aan de kassa van het museum
          

  Barock Sommer Orkest

  Deze zondag trakteert het orkest Barock Sommer onder leiding van de Australische barok-altist Simon Murphy de bezoekers van het Gemeentemuseum op een uniek concert. Op het programma staat een mix van stukken van de Grote Meesters van de Oude Muziek zoals Bach en Mozart, maar ook werken van minder bekende componisten. Het orkest bestaat uit enthousiaste (amateur)musici die proberen de verworvenheden van de authentieke uitvoeringspraktijk tot leven te brengen. Laat u verrassen door hun bijzondere sound op het snijvlak van modern en klassiek!

  Tijd: 15:00 - 16:00 uur
  Locatie: Tuinzaal
  Prijs: gratis (excl. museumentree)

  Gratis Open Familieatelier

  Iedere laatste zondag van de maand zijn álle kinderen mét hun (groot)ouders/ verzorgers van harte welkom in het kinderatelier. Samen gezellig aan de slag? Dat kan! In het kinderatelier is iedere maand keuze uit wisselende materialen: restmateriaal om beeldend mee aan de slag te gaan, verf om mee te schilderen, stof om te mouleren en genoeg papier om op te tekenen. U bent van harte welkom!

  Let op: t/m 18 jaar is het museum gratis, volwassenen betalen entree.

  Tijd: tussen 12.00 en 16.00 uur, binnenlopen kan tot 15:30
  Locatie: kinderatelier Gemeentemuseum Den Haag
  Duur: maximaal 45 minuten
  Prijs: t/m 18 jaar is het museum gratis, volwassenen betalen entree
  Reserveren: niet nodig

  Kaartverkoop

  • Tickets zijn zowel aan de kassa als online verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wij verzoeken u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruik wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.

  Performance Uta Eisenreich

  Ter gelegenheid van de finissage van haar tentoonstelling This, That and Other voert Uta Eisenreich op zondag 28 januari doorlopend verschillende performances uit in de projectenzaal van het museum.

  In deze performances maakt zij spannende combinaties van projecties en klanken. Het zijn zowel eerder uitgevoerde performances als nieuw materiaal, dat zij speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelt. De duur is gemiddeld 8 minuten per performance.

  11:00 uur Eieiei
  12:00 uur In plain view
  13:00 uur Eieiei
  14:00 uur In plain view
  15:00 uur Eieiei
  16:00 uur In plain view